Reactie "Opnieuw keukens besteld" en "Maffia": Het regende reacties na afgekeurde goals Mechelen - Union, maar wat hadden Tau en coach Elsner erover te zeggen?

"Opnieuw keukens besteld" en "Maffia": Het regende reacties na afgekeurde goals Mechelen - Union, maar wat hadden Tau en coach Elsner erover te zeggen?
Foto: © photonews

Percy Tau was niet voor het eerst dit seizoen bijzonder gretig en goed voor Union. Hij scoorde zelfs twee keer, maar dat feest ging evenveel keer niet door. Complottheorieën vierden hoogtij, de hoofdrolspeler reageerde ook.

Union werd dit seizoen nog niet gediend door het lot tegen KV Mechelen en hekelde achteraf steevast de arbitrage. Ook in het bekertreffen Achter de Kazerne was er weer heel wat te doen over het scheidsrechterlijk trio, met twee afgekeurde doelpunten van Percy Tau in de hoofdrol.

Zware reacties

Twee keer werd die wel érg nipt afgevlagd en afgefloten wegens buitenspel. En er was een VAR aanwezig, dus moet de grensrechter bij twijfel dan niet wachten en horen of de VAR niet wil tussenkomen? Twee keer stak hij de vlag pertinent de hoogte in.

Het regende via de sociale media dan ook giftige reacties vanuit Brusselse hoek over de arbitrage. Vooraf hadden de fans van Union al een spandoek meegebracht met daarop de duidelijke woorden KBVB Mechelen ... (Lees het HIER nog eens!)

"Ik zou nog moeten bekijken op de beelden of het echt buitenspel was, want het zal in ieder geval erg nipt geweest zijn. Maar als het zo is, dan moeten we daar ook uit leren. De bewegingen en looplijnen zaten goed, maar we moeten nog beter doen. Dan kunnen we dit thuis afmaken", was de bijna-held van de avond rustig in zijn reactie.

Ook coach Elsner bleef op de vlakte over de afgekeurde goals: "Ze waren misschien op de limiet, ik zou de beelden moeten herbekijken. Er was een VAR om tussen te komen indien nodig, dus we moeten ervan uitgaan dat alles klopte."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties