Manchester United is niet langer de leider in de 'Football Money League'

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 8 reacties
Manchester United is niet langer de leider in de 'Football Money League'

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Deloitte publiceert elk jaar een lijst met daarin de Europese clubs die de hoogste omzet genereren. Manchester United staat niet langer op 1 in het lijstje, waarin Engelse clubs de meeste plekjes opeisen.

750.9 miljoen euro! Dat megabedrag is de omzet die Real Madrid in 2018 draaide en dat is meer dan eender welke andere Europese topclub. De winnaar van de drie laatste Champions League-edities zag maar liefst 75M euro meer binnenstromen dan in het jaar daarvoor.

Manchester United voerde het lijstje van Deloitte jarenlang aan en moet nu plots tevreden zijn met een derde plaats. De ‘Red Devils’ genereerden 10M minder in vergelijking met 2017. Ze moeten niet alleen Real Madrid laten voorgaan in het lijstje, ook FC Barcelona (690M). Bayern München (629M) en Manchester City (568M) vervolledigen de top 5.

Maar liefst negen clubs uit de Premier League horen bij de twintig Europese clubs die in 2018 de hoogste omzet genereerden. Toppers zoals Liverpool, Arsenal, Tottenham en Chelsea horen daar uiteraard bij, maar ook, met alle respect voor de clubs, de mindere goden zoals West Ham, Newcastle en Everton.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties