Genk sponsort 12.500 euro voor de grasmat van STVV, Duchâtelet zoekt oplossingen: "Opnieuw plexiglas plaatsen bij de bezoekers"

Genk sponsort 12.500 euro voor de grasmat van STVV, Duchâtelet zoekt oplossingen: "Opnieuw plexiglas plaatsen bij de bezoekers"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Roland Duchâtelet heeft meegedeeld dat er een volledig nieuwe grasmat komt in het stadion van Sint-Truiden en dat Racing Genk daar een deeltje van zal sponsoren. Hij zoekt ook naar een oplossing zodat zulke incidenten zich niet meer zullen voordoen.

Bij STVV wilden ze dat Genk mee ging opdraaien voor de geleden schade aan het veld en dat heeft de competitieleider nu ook bevestigd. "De schadevergoeding zal 12.500 euro bedragen", bevestige algemeen directeur van Genk Erik Gerits bij Het Nieuwsblad. "Er is met de andere partij afgesproken dat we 500 euro per vuurpijl zouden betalen en we stelden 25 brandplekken vast."

We gaan investeren in een volledig nieuw veld

"12.500 euro is veel geld, maar we zullen dat bedrag wel betalen. We willen onze verantwoordelijkheid absoluut niet ontlopen, maar het is ook niet de bedoeling dat wij het nieuwe kunstgrasveld betalen."

Volgens diezelfde krant schat stadioneigenaar Roland Duchâtelet de schade aan het veld op 100.000 euro. "Als we nu een nieuwe strook zouden aanleggen, dan zou het verschil in kwaliteit met de rest van de grasmat te groot zijn. Daarom gaan we investeren in een volledig nieuw veld en daarvoor zullen we ook de schadevergoeding van Racing Genk gebruiken."

De eigenaar van Stayen wil gelijkaardige incidenten ook liefst van al voorkomen in de toekomst. "Een mogelijke oplossing is om opnieuw plexiglas voor het bezoekersvak te plaatsen, maar dat komt de zichtbaarheid dan weer niet ten goede."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties