De Europese tegenstanders van de Belgische ploegen onder de loep (1/2): Red Bull Salzburg
Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 1 reacties

Club Brugge treft Red Bull Salzburg in de Europa League, een makkelijke klus wordt het zeker niet

De Europese tegenstanders van de Belgische ploegen onder de loep (1/2): Red Bull Salzburg

Donderdag ontvangt Club Brugge het Oostenrijkse Red Bull Salzburg in zijn heenmatch van de 1/16 finales van de Europa League. De West-Vlamingen zijn bij voorbaat zeker niet kansloos, maar er wacht hen toch een taaie klant...

Ongenaakbaar in eigen land

Salzburg speelde in totaal al 12x kampioen en pakte ook 5x de beker. De laatste vijf seizoenen waren ze oppermachtig en wonnen ze alle vijf de landstitels. Ook dit seizoen kunnen ze de champagne haast al ontkurken. Na 18 speeldagen tellen ze met 48 punten een ruime voorsprong van 14 punten op eerste achtervolger Linz en de bonus op nummer 3 Sankt Polten bedraagt zelfs 19 punten.

Goalgetter Munas Dabbur

Met Munas Dabbur hebben Die Rotten Bullen een absolute goalgetter in de rangen. Hij is samen met ploegmaat Prevljak gedeeld topschutter in de competitie met negen goals. Vorig seizoen liet hij alle tegenstand achter zich en klokte hij af op 22 competitiedoelpunten. De Israëliër lukte voorlopig met zes stuks ook het meest aantal treffers in de huidige editie van de Europa League.

Dabbur zijn goede prestaties zijn de topclubs natuurlijk niet ontgaan. Hij wekte de belangstelling van onder meer Liverpool, maar koos uiteindelijk voor Sevilla. Aan het eind van het seizoen maakt hij de overstap naar Andalusië voor een slordige 15 miljoen euro.

Niet enkel Dabbur is grof wild

Naast Dabbur versierde ook de beloftevolle aanvallende middenvelder Hannes Wolf al een transfer met het oog op volgend seizoen. Hij verkast naar zusterclub Leipzig, dat iets meer dan 12 miljoen euro neertelde voor de 19-jarige spelmaker.

Andere spelers om in de gaten te houden

Dabbur en Wolf zijn lang niet de enige sterkhouders bij Salzburg. Rechtsback Stefan Lainer, defensieve middenvelder Diadie Sammasékou, centrale middenvelder Xaver Schlager en aanvallers Takumi Minamino en Smail Prevljak zijn enkele andere namen om in de gaten te houden.

Puike prestaties in de Europa League

Dat Salzburg in de tweede ronde van de Europa League staat is zeker geen toeval. Ze wonnen afgetekend hun poule met Celtic, Leipzig en Rosenborg met het maximum van de punten.

Ook in de vorige campagne ging het ze voor de wind. Ze verbaasden vriend en vijand door pas in de halve finale na extra tijd te sneuvelen tegen de latere verliezende finalist Marseille. Op weg naar die halve finale rekenden ze af met kleppers als Real Sociedad, Borussia Dortmund en Lazio Roma.

Lange winterstop

Wat misschien wel in het voordeel van de Bruggelingen kan spelen, is de lange winterstop die ze houden in Oostenrijk. Die duurt meer dan twee maanden, van midden december tot eind februari. Dat betekent dan ook dat het tweeluik met Club de eerste duels met inzet worden voor Salzburg in 2019. In de tussentijd speelden ze zes oefenwedstrijden, die ze op eentje na allemaal wonnen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 1/16 Finales (H)

Nieuwste reacties