UPDATE: Pozuelo spreekt voor het eerst, maar Genk houdt het been stijf
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 86 reacties

Pozuelo reageert voor het eerst op de hele heisa rond zijn transferwens, Genk houdt het been stijf

UPDATE: Pozuelo spreekt voor het eerst, maar Genk houdt het been stijf
Foto: © photonews

Er is al veel gezegd en geschreven over de transferperikelen rond de persoon van Alejandro Pozuelo, maar nog niet door... de Spanjaard zelf. Nu komt hij zelf met een reactie.

Pozuelo reageerde bij Het Laatste Nieuws om “de fans van Racing Genk te laten weten hoe alles in mekaar zit”. Van een akkoord dat in de afgelopen mercato tussen hem en de club is gesloten is volgens de Spaanse middenvelder geen sprake.

“Ik moedig Genk aan om het contract of overeenkomst getekend door mij en de club publiek te maken. Het is wél waar dat ik mijn intentie om bij Genk te blijven heb verklaard. Maar daar moet bij gezegd worden dat ik door de club onder druk gezet werd om dat te doen.”

“Het laatste contract dat ik bij de club heb getekend is dat van 1 augustus 2017. Daarin stond een afkoopclausule van acht miljoen euro en nu is er een club bereid om dat bedrag te betalen. Dat bod voldoet ook aan mijn persoonlijke verwachtingen en daarom heb ik aan Genk duidelijk gemaakt dat ik wil getransfereerd worden naar die club.”

Het is nu wel meer dan duidelijk dat Pozuelo naar Toronto wil en hoe sneller hij bij Genk weg is hoe liever. “Ik wil dat Genk mijn contract naleeft en als dat niet gebeurt dan ben ik bereid om gerechtelijke stappen te ondernemen om mijn rechten te verdedigen.

“Ik vind het bijzonder jammer dat ik hiertoe word gedwongen door Genk ondanks alle bijdragen die ik voor de club geleverd heb in de voorbije drie seizoenen. Ik zal echter professioneel blijven en mijn diensten blijven aanbieden met dezelfde inzet en inspanningen als voordien. Tot de laatste dag dat ik speel voor Genk”, luidde zijn besluit bij HLN.

UPDATE:

En voorlopig speelt hij ook nog voor Genk. Meer nog, coach Philippe Clement nam hem op in de selectie voor de verplaatsing naar Praag in de Europa League.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties