Exponent van de malaise: wat is er toch aan de hand met Marcelo?

Lode Nuyts
Lode Nuyts
| 0 reacties
Exponent van de malaise: wat is er toch aan de hand met Marcelo?
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Er valt dit seizoen geen peil te trekken op de prestaties van Real Madrid. Eén van de exponenten in de malaise bij de Spaanse topclub is Marcelo. De Braziliaan zit al het hele seizoen in een serieuze vormcrisis.

De afgelopen jaren was hij een van de voortrekkers in de vele successen van de Koninklijke. Marcelo dartelde over zijn linkerflank en overspeelde zowat elke tegenstander. De Braziliaan zijn voorzetten en onnavolgbare acties waren een gesel voor elke defensie. Maar dit seizoen krijgt Marcelo zijn motor maar niet aan de praat, hoe komt dat toch?

Cristiano-factor

Het is geen geheim dat Ronaldo en Marcelo beste maatjes waren tijdens de periode van de Portugees in Madrid. Deze zomer trok CR7 de poorten van Bernabéu echter achter zich dicht. Sindsdien staken geruchten de kop op dat Marcelo zijn makker wil volgen richting Turijn. Mist hij de man die zo vaak zijn voorzetten binnenbuffelde? 

Dramatische reeks 

Real Madrid was de laatste weken dan wel in betere doen, maar met Marcelo in de basis zijn de Madrilenen aan een dramatische reeks bezig. De 30-jarige linksback mocht tijdens zijn laatste 9 basisplaatsen in LaLiga slechts 1 keer zegevieren, tegen laagvlieger en stadsgenoot Rayo Vallecano. Met hem in de basis werd er ook nog twee keer gelijkgespeeld, de andere zes partijen werden allemaal verliezend afgesloten. 

Bankzitter

Sinds de jaarwisseling heeft coach Solari zijn buik vol van Marcelo. De Argentijnse coach opteert in de competitie vaker en vaker voor de jonge Sergio Reguilón. Opvallend: tot dit seizoen had die jonge Spanjaard nog geen ervaring op het hoogste niveau. Wanneer krijgen we de echte Marcelo terug te zien?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties