Studie wijst uit: Ronaldo en De Bruyne presteren het best onder druk, Hazard en Neymar nemen vaker foute beslissing

Lode Nuyts
Lode Nuyts
| 3 reacties
Studie wijst uit: Ronaldo en De Bruyne presteren het best onder druk, Hazard en Neymar nemen vaker foute beslissing
Foto: © photonews

We bekijken de prestaties van profvoetballers elke week met een vergrootglas. De heren moeten op grote momenten het hoofd koel houden maar de ene kan dat beter dan de andere. Dat wijst een studie van de KU Leuven en data-intelligentiebedrijf SciSports uit.

Omdat het mentale aspect in voetbal vaak onderschat wordt deden onderzoekers van de KU Leuven en SciSports een onderzoek naar hoe voetballers met druk omgaan. Ze analyseerden bijna 7000 wedstrijden verspreid over 7 competities. 

Uit hun analyses blijkt dat Cristiano Ronaldo amper last ondervindt van de druk: zijn prestaties blijven altijd constant. Net als onze landgenoot Kevin De Bruyne faalt de Portugees niet onder druk. Ook De Bruynes ploegmaat Sergio Agüero is een man voor de grote momenten. De Argentijnse spits excelleert onder druk: hij neemt betere beslissingen in balbezit én voert ze ook beter uit. 

Verrassend stresskonijn

Grote verrassing: wie dacht dat de stress van Eden Hazard afglijdt is fout volgens het onderzoek. Ondanks dat zijn acties goed uitgevoerd worden onder druk leveren de beslissingen die hij dan neemt weinig op. Net als Luis Suárez, de spits van FC Barcelona presteert minder onder druk. En ook Neymar gaat gebukt onder de spanning, bij hoge druk neemt hij minder goede beslissingen. 

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties