Reactie Spelers en coach leggen uit hoe de rollercoaster van emoties voor supporters Malinwa ook op het veld neersloeg

Spelers en coach leggen uit hoe de rollercoaster van emoties voor supporters Malinwa ook op het veld neersloeg
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Een rollercoaster van emoties werd het voor de Mechelse fans, spelers en bestuur. Even leek de titel en bijhorende promotie al een feit, maar het draaide in de slotfase nog helemaal anders uit. En dus komen er nog finales tegen Beerschot-Wilrijk.

KV Mechelen was zelf op voorsprong gekomen en was daarna een hele tijd virtueel kampioen. Beerschot-Wilrijk kwam op zijn beurt op voorsprong, maar gaf dat snel weg en kon uiteindelijk niet winnen.

De Kakkers gaven het echter zelf ook nog uit handen en dus kon er niet gevierd worden in Lommel, maar volgen nog twee duels tegen Beerschot-Wilrijk. Speelde stress een rol? “We hebben het onszelf moeilijk gemaakt door de rust uit ons voetbal te halen en lange ballen beginnen te pompen”, aldus Wouter Vrancken.

We hebben het onszelf moeilijk gemaakt

“De eerste helft was nochtans goed, alles liep ook perfect. Natuurlijk kregen we een beetje het gevoel van de match vanuit Leuven mee dankzij de supporters. Van de ervaren mensen verwacht je op zo’n momenten meer rust, maar die kwam er niet.”

“Als je de fans plots hoort, dan weet je wel hoe het er voor staat in Leuven”, pikte ook Joachim Van Damme in. “En dan komt er natuurlijk wat stress. Je kan kampioen spelen hé, dat besef komt er dan wel.”

Wie wint de finale?

48%
52%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties