Interview: Ex-Ajacied niet zozeer verrast door de stunt van Ajax: "En nu komen ze in een fase waarin alles mogelijk is"
Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties

Ex-Ajacied Tom De Mul niet zozeer verrast door de stunt van Ajax tegen Real Madrid

Ex-Ajacied niet zozeer verrast door de stunt van Ajax: "En nu komen ze in een fase waarin alles mogelijk is"

Ajax verraste vriend en vijand door Real Madrid met 1-4 te gaan kloppen in een kolkend Bernabéu. Exit titelverdediger, maar waar zal het sprookje van de Amsterdammers stoppen? We vroegen het aan ex-Ajacied Tom De Mul.

“Verrast? Ja en nee”, zei Tom De Mul toen we hem vroegen of hij de 1-4 zag aankomen. “Ajax is al lang aan een sterke opmars bezig. Bovendien hebben ze nu meer ruimte om te investeren dan vroeger. Ze combineren eigen hoogopgeleide spelers, waar ze toch wel garant voor staan, met ervaren jongens die wat geld mogen kosten. En je mag ook niet vergeten dat ze in de heenwedstrijd al veel indruk maakten.”

‘Als je Real hebt uitgeschakeld, dan kan je iedereen aan’, zo denken Amsterdammers nu eenmaal

De Mul weet waarover hij spreekt, want hij doorliep zelf enkele jeugdreeksen bij Ajax en schopte het nadien tot het eerste elftal. De Amsterdammers hebben nu met Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en Donny van de Beek enkele jeugdproducten in de rangen die het nog heel ver kunnen schoppen. Voor gevestigde waarden als Blind en Tadic telde de club dan weer respectievelijk bedragen van 16 en 11,4 miljoen euro neer.

Maar kan Ajax blijven verrassen in deze editie van de Champions League? Het zal alleszins een kwestie van de juiste loting worden. “Er zijn natuurlijk betere teams dan Ajax in de Champions League, zoals Barcelona en Manchester City. Maar nu zijn ze wel in een fase gekomen waarin alles nog mogelijk is. ‘Als je Real hebt uitgeschakeld, dan kan je iedereen aan’, zo denken Amsterdammers nu eenmaal.”

De stuntzege van Ajax doet ons, als klein voetballand, natuurlijk ook dromen van een Europese stunt of een plaats bij de laatste acht in het kampioenenbal. “Als er heel hard en gericht aan gewerkt wordt, dan kan zoiets. Maar op dit moment staat Ajax simpelweg veel verder dan wij”, luidde het besluit van De Mul.

Meer nieuws

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties