Cijfers liegen er niet om: in bloedvorm verkerende Lukaku is terug van weggeweest
Sam Suttels
Sam Suttels
| 4 reacties

Romelu Lukaku leek op weg naar de uitgang bij Manchester United, maar herpakt zich met brio

Cijfers liegen er niet om: in bloedvorm verkerende Lukaku is terug van weggeweest

Sinds de komst van Ole Gunnar Solskjaer naar Old Trafford leek Lukaku even terug volledig in de anonimiteit te verdwijnen. Zo verspeelde hij zijn basisplaats en kreeg hij heel wat kritiek te verduren. Big Rom gaf de afgelopen acht dagen de criticasters lik op stuk met zes goals in drie matchen.

Dankzij zijn twee treffers van gisteren tegen PSG plaatste Man Utd zich zelfs onverhoopt voor de kwartfinale van de Champions League.

Droogte onder Solskjaer volledig doorgespoeld

In de eerste drie matchen die Lukaku speelde onder leiding van de Noor wist hij telkens het net te vinden, maar nadien begon de motor zwaar te sputteren. In negen opeenvolgende wedstrijden zweeg het kanon van de Rode Duivel. Hij stelde de voorbije week meer dan orde op zaken met zes doelpunten in drie matchen.

Waslijst aan geblesseerden optimaal benut

De een z’n dood is de ander z’n brood, zo luidt een eeuwenoud gezegde. En dat mag je in het geval van Lukaku wel heel letterlijk nemen. In het Parc des Princes moesten The Mancunians bijna een volledig elftal missen, waaronder draaischijf Pogba en concurrent Martial. Door de afwezigheid van die laatstgenoemde kreeg Lukaku de kans om zich te tonen en die greep hij met handen en voeten.

Beste schutter van Man Utd in de Premier League

Na zijn vier treffers in de Premier League-wedstrijden tegen Southampton en Crystal Palace is Lukaku clubtopschutter in de Premier League met 12 stuks.  Andere aanvallers Martial en Rashford tellen elk 9 doelpunten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties