Gehavende Rode Duivels kunnen zich door reglementswijziging geen misstap veroorloven tegen Rusland
Simon Wauters
Simon Wauters
| 0 reacties

Rode Duivels mogen door reglementswijziging eigenlijk niet verliezen tegen Rusland

Gehavende Rode Duivels kunnen zich door reglementswijziging geen misstap veroorloven tegen Rusland

De Rode Duivels ontvangen overmorgen Rusland zonder tal van vaste waarden. Het is nog maar de eerste kwalificatiewedstrijd voor het EK van 2020, maar door een reglementswijziging is het belang van de partij tegen Rusland nog wat toegenomen.

De nummers één en twee uit elke poule plaatsen zich rechtsreeks voor het EK. Behalve Rusland (kwartfinalist op het afgelopen WK) lootte België geen zware tegenstanders. De blessures van Vincent Kompany, Thomas Meunier, Kevin De Bruyne, Axel Witel en wellicht ook Romelu Lukaku lijken dan ook geen drama voor onze nationale ploeg.

Sportwereld weet echter dat UEFA de regels voor de groepsindeling op het EK van 2020 heeft aangepast. Daardoor worden de Belgen maar beter groepswinnaar in hun kwalificatiepoule.

Bij de loting volgende zomer wordt namelijk nog amper rekening gehouden met de resultaten van de afgelopen jaren. De prestaties in de kwalificatiegroepen wordt een pak belangrijker. België moet met andere woorden groep I winnen als het in 2020 reekshoofd wil zijn voor de loting.

Een nederlaag in eigen huis tegen de grootste concurrent om de groepswinst zou dus meteen een stevige streep door de rekening van Roberto Martinez en co zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties