Gelekt scoutingsrapport ten tijde van Mourinho doet stof opwaaien: "Ronaldinho gaat graag neer" & "Messi foutief afstoppen, zo vroeg mogelijk"
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 11 reacties

Een gelekt scoutingsrapport over Barcelona voor Mourinho doet veel stof opwaaien

Gelekt scoutingsrapport ten tijde van Mourinho doet stof opwaaien: "Ronaldinho gaat graag neer" & "Messi foutief afstoppen, zo vroeg mogelijk"
Foto: © photonews

In de Engelse pers is een scoutingsrapport van Chelsea uit 2006 naar boven gekomen. Het zou gaan om de terugwedstrijd tegen Barcelona in de Champions League waarin Chelsea pas in de slotfase werd uitgeschakeld.

In het verslag wordt elke speler van Barcelona toegelicht, met daarbij de tactische plannetjes van Chelsea. Sommige flarden van het rapport zijn nogal controversieel. Vooral dan de uitspraken over de negatieve kwaliteiten van een bepaalde speler of over de eerder destruciteve manier om die positieve kwaliteiten op te vangen.

Over Ronaldinho stond er bijvoorbeeld het volgende in het verslag: "Plooit nauwelijks mee terug bij balverlies. Hij speelt heel de tijd vals en laat zich heel snel vallen." Ook Messi, toen nog maar 18 jaar, kreeg een eervolle vermelding in het verslag. "Hij is nog maar net hersteld van een blessure en is een-op-een heel sterk. Foutief neerhalen als het kan, hoe verder weg van de goal hoe liever."

Ook Sylvinho, een flankverdediger met een verleden bij Arsenal, kreeg de volle laag. Hij was de zwakke schakel in het team want hij "weet niet hoe hij moet verdedigen".

Mourinho vindt het jammer dat dit rapport gelekt is, maar ontkent wel dat hij het zelf gemaakt heeft. "Het laatste scoutingsverslag dat ik zelf heb geschreven bewaar ik thuis", zei hij bij SunSport. "Dat dateert al van het seizoen 1999-2000, toen ik nog bij Barcelona werkte."

Volgens hetzelfde medium was het rapport afkomstig van André Villas-Boas, die later nog manager werd van Chelsea en Tottenham.

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties