Geen Lukaku tegen de Russen, wel 5 andere opties voor Martinez

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 24 reacties
Geen Lukaku tegen de Russen, wel 5 andere opties voor Martinez
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Rode Duivels trappen donderdag hun kwalificatiecampagne op gang tegen Rusland. De Bondscoach moet het zonder Romelu Lukaku, zijn vaste aanvaller, stellen. Welke mogelijkheden heeft hij om Lukaku te vervangen?

De eerste mogelijkheid is de meest logische. Met Batshuayi kan hij een diepe spits voor een diepe spits brengen. Batsman heeft bij Crystal Palace het voetbalplezier teruggevonden en scoorde er sinds zijn vertrek bij Valencia drie goals. Hij is doorgaans de eerste vervanger van Martinez.

Benteke is ook een voor de hand liggende keuze, al heeft hij onder Martinez nog niet veel bewezen. Bovendien staat de boomlange ploeggenoot van Batshuayi bij Palace nog droog. Voor zijn laatste interland met inzet moeten we alweer teruggaan naar 10 oktober 2016. Big Ben scoorde toen een hattrick tegen… Gibraltar. In de vriendschappelijk interland tegen Rusland van 28 maart 2017 trof hij ook twee keer raak.

Met Divock Origi zit er nog een derde rasechte aanvaller in de selectie. Door een gebrek aan wedstrijdritme zal hij wellicht niet voor de leeuwen gegooid worden in een match tegen op papier de beste tegenstander van de groep.

Valse negens

Tot zover de zuivere ‘negens’ in de talentenvijver van Roberto Martinez. De Spanjaard kan natuurlijk ook altijd een ‘valse negen’ uit zijn hoed toveren. Met Eden Hazard bijvoorbeeld, of Dries Mertens. Hazard werd tegen Brazilië als diepste man uitgespeeld, Lukaku werd toen naar de flank getrokken. We weten allemaal hoe dat heeft uitgepakt.Bovendien fungeert Hazard bij Chelsea ook geregeld als enige spits.

Mertens was bij Napoli ook vaak de diepst gepositioneerde aanvaller, maar dat was voor de komst van Ancelotti. Nu wordt hij soms gekoppeld aan Arius Milik, een balvaste spits – zoals Benteke. In de laatste interland van de Rode Duivels, de dramatische 5-2 tegen Zwitserland, was Mertens de meest vooruitgeschoven speler.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties