Vertonghen over de ouder wordende Duivels: "Ik maakte het dit seizoen ook voor het eerst mee"
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Tubeke
| 0 reacties

Jan Vertonghen beseft dat er met de leeftijd ook meer fysieke klachten komen

Vertonghen over de ouder wordende Duivels: "Ik maakte het dit seizoen ook voor het eerst mee"
Foto: © photonews

De 'oude knakkers' bij de Rode Duivels beginnen steeds meer kwaaltjes te krijgen. De anciens haakten voor Rusland massaal af met kleine of grotere blessures. Jan Vertonghen hoopt dat ze nog even gespaard blijven van groter leed.

Met Marouane Fellaini heeft een eerste belangrijke Duivel 'adieu' gezegd. "Jammer, want hij was echt een gewaardeerde en geliefde speler binnen de groep. Hij heeft meermaals zijn waarde voor ons bewezen. Maar ja, dat is een keuze die ieder voor zich moet maken."

Het is een feit dat de 'Gouden Generatie' ouder aan het worden is. En met de leeftijd komen er ook meer fysieke ongemakken. "Ik heb het zelf meegemaakt", aldus SuperJan. "Ik heb dit seizoen al twee spierblessures gehad, iets wat ik daarvoor nooit gekend heb. Heeft dat te maken met dat WK? Ik weet het niet."

Twijfels

Maar bij Tottenham heeft hij dit seizoen nog niet veel van zijn pluimen gelaten. "Ik voel mij ook heel goed, fysiek gezien. Ik heb geen reden om over een mogelijk afscheid na te denken. En ik weet zeker dat die andere jongens er ook zo over denken. Ik hoop in ieder geval dat er niemand nog afhaakt voor het EK."

Toch hebben er getwijfeld. Moussa Dembélé bijvoorbeeld na zijn transfer naar China. "Ik heb daar heel veel met Moussa over gesproken. Maar zijn carrière duurt ook al drie jaar langer dan de mijne, hij debuteerde drie jaar vroeger. Dat heeft een ongelooflijke impact op je lichaam. Ik weet dat als ik voor Vince (Kompany) mag spreken, dat die niets liever wil dan hier zijn. Maar je lichaam moet ook mee kunnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties