België-Rusland ook in het teken van 'Le Grand Départ': aanvoerder Eden Hazard ruilt truitjes met wielerlegende Eddy Merckx
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Brussel
| 1 reacties

Eddy Merckx wisselt voor wedstrijd tegen Rusland truitjes met Eden Hazard

België-Rusland ook in het teken van 'Le Grand Départ': aanvoerder Eden Hazard ruilt truitjes met wielerlegende Eddy Merckx
Foto: © photonews

De eerste EK-kwalificatiewedstrijd van de Rode Duivels tegen Rusland stond ook in het teken van Le Grand Départ, want over een honderdtal dagen vindt de Tourstart plaats in Brussel. Vijfvoudig eindwinnaar Eddy Merckx was dan ook een opmerkelijke gast in het Koning Boudewijnstadion.

Dit jaar is het 50 jaar geleden dat Eddy Merckx zijn eerste van vijf Tourzeges op zijn palmares zette. Dat wil de stad Brussel, die op 6 juli het decor vormt voor de startplaats van de Ronde van Frankrijk, dan ook graag in de verf zetten.

Zoals eerder aangekondigd zouden de Rode Duivels tegen Rusland niet in het traditionele rood maar wel in het geel aantreden, omwille van de gele leiderstrui in de Tour. 

Voetballiefhebber en fervent Anderlecht-supporter Eddy Merckx kwam naar het Koning Boudewijnstadion om voor de aftrap truitjes te wisselen met aanvoerder Eden Hazard. En dat deed Hazard natuurlijk met een grote smile.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties