Fantastische vrijeschopspecialist, maar als coach konden zijn spelers dat niet appreciëren: "Ik neem geen vrije trappen meer op training"

Fantastische vrijeschopspecialist, maar als coach konden zijn spelers dat niet appreciëren: "Ik neem geen vrije trappen meer op training"

Frank de Boer is tegenwoordig trainer bij Atlanta United. De Nederlander passeerde ook al bij Inter en Crystal Palace. Vooral bij die laatste ploeg leken zijn spelers niet echt te willen leren van hem.

Voor de jongere generatie: Frank de Boer had een fantastische trap in huis. Zijn vrije trappen waren een wapen. Maar bij Crystal Palace werd dat niet geapprecieerd. "Je leert van alles wat je meemaakt en daar doe je wat mee. Dus sinds Crystal Palace neem ik minder vrije trappen op het trainingsveld. Zo min mogelijk eigenlijk. Terwijl ik het hartstikke leuk vind zelf nog een balletje te trappen", vertelt hij bij Voetbal International.

De spelers vonden het niet kunnen dat hij actief deelnam aan de trainingssessies. "Die aanpassing vind ik persoonlijk jammer. Maar het gaat niet om mij, het gaat om de spelers en hun prestaties. Ik heb geleerd dat je iedereen binnen een club aandacht moet geven. Ik was altijd behoorlijk gefocust op de mensen die direct bij het voetbalgedeelte betrokken zijn. Maar er zijn ook mensen die op andere manieren invloed hebben bij een club."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties