"Wilden ze geen sprankeltje hoop geven" en "Goed begonnen aan campagne": mogen Rode Duivels enkel met 30 op 30 stilaan tevreden zijn?
Redactie
| 1 reacties

"Wilden ze geen sprankeltje hoop geven" en "Goed begonnen": mogen Rode Duivels enkel met 30 op 30 stilaan tevreden zijn? Toby Alderweireld reageert

"Wilden ze geen sprankeltje hoop geven" en "Goed begonnen aan campagne": mogen Rode Duivels enkel met 30 op 30 stilaan tevreden zijn?
Foto: © photonews

Opdracht volbracht voor de Rode Duivels. Met 0-2 winnen in Cyprus, meer was niet nodig voor een klinische 6 op 6 in de EK-kwalificatiecampagne. Ook Toby Alderweireld was tevreden.

"Het had misschien wat beter gekund qua kwaliteit aan de bal, maar we zijn goed begonnen aan deze campagne met 6 op 6 en een clean sheet hier in Cyprus", aldus Alderweireld in een eerste reactie bij VTM na de wedstrijd.

Wilden ze geen sprankeltje hoop geven

"We wilden ze geen sprankeltje hoop geven en meteen goed aan de wedstrijd starten. Dat hebben we ook gedaan en daardoor was de wedstrijd misschien na achttien minuten inderdaad al gespeeld. Dat was ook de bedoeling."

Rest de vraag of stilaan een 30 op 30 niet het grote doel moet zijn voor deze lichting Duivels in een toch wel zwakke groep met ook nog Schotland, Kazachstan en San Marino? "We willen zoveel mogelijk doelpunten scoren en zoveel mogelijk punten pakken. We moeten het match per match bekijken en willen groepswinnaar worden. Te ver vooruitkijken doen we niet, maar we zijn wel goed begonnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties