Harry Kane overweegt verrassende carrièreswitch
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 1 reacties

Harry Kane, de topschutter van Tottenham, wil in de herfst van zijn carrière in de NFL spelen

Harry Kane overweegt verrassende carrièreswitch

Harry Kane is nog altijd maar 25 en toch kroonde hij zichzelf al tweemaal tot topschutter van de Premier League. Tegen een balletje trappen kan hij dus, en die kwaliteit kan nog van pas komen in een andere sport.

Namelijk in de NFL. In een interview met ESPN zei de aanvoerder van het Engelse nationale team dat hij ooit een American Footballer wil worden en dat hij in de NFL wil spelen. "Dat is echt mijn ambitie. Het is iets dat ik binnen een tiental jaar zeker wil uitproberen."

Kane is dan ook een bijzonder grote fan van het spelletje. In februari zakte hij nog af naar de States om de Super Bowl bij te wonen en ook zijn twee honden zijn vernoemd naar twee wereldberoemde quarterbacks: Tom Brady en Russell Wilson. 

De spits wil in het bijzonder een 'kicker' worden: een speler die speciaal wordt ingebracht om op stilliggende ballen te trappen of voor 'fieldgoals'.

De ambitie van Kane komt er naar eigen zeggen omdat hij een drang heeft om steeds de beste te zijn. "Zelfs als ik een spelletje download op mijn smartphone wil ik de beste zijn. En als je in de Premier League en op de Wereldbeker hebt gespeeld en dán ga je ook nog eens in de NFL aan de slag, is dat niet voldoende om als een van de grootste atleten ooit beschouwd te worden?", vroeg Kane zich nog af.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties