Buitenkansje voor Belgische ploegen? Belgische goaltjesdief komt al meer dan een jaar niet meer aan de bak in Griekenland

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties
Buitenkansje voor Belgische ploegen? Belgische goaltjesdief komt al meer dan een jaar niet meer aan de bak in Griekenland
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hugo Cuypers is een nobele onbekende in het Belgische voetbal. In Griekenland daarentegen heeft de spits al wel van zich laten horen. Hij was goed bij schot in tweede klasse, maar door contractperikelen kwam hij dit seizoen nog niet in actie.

Hugo Cuypers is een Belg en speelde een wedstrijd op het hoogste niveau in ons land. Drie seizoenen geleden mocht hij opdraven als invaller voor Emond tijdens Standard - Waasland-Beveren in play-off 2.

In België doorbreken lukte niet, maar wel in de Griekse tweede klasse. In het seizoen 2017/18 scoorde hij 22 keer voor Ergotelis en werd hij prompt verkozen tot beste speler in zijn afdeling. Tot daar het succesverhaal van Cuypers, want dit seizoen speelde hij nog geen minuut.

Killer in de 16

"Ergotelis heeft me een jaar geblokkeerd", verklaarde Cuypers bij Het Laatste Nieuws. Cuypers weigerde zijn contract te verlengen bij de tweedeklasser want er was interesse van betere clubs. "De TD zei me dat ik zonder bij te tekenen niet meer zou spelen." Dat is dus ook gebeurd.

Een vlot scorende Belg, is dat dan niets voor ploegen uit 1A of 1B? "Ik werk heel hard om mijn doelen te bereiken en ben een echte ‘killer’ in de zestienmeter. Maar de Griekse tweede klasse is de tweede Bundesliga niet. Ik ga dus niet zeggen dat ik een basisplaats in 1A aankan."

De voorkeur van de speler zelf ligt trouwens niet in ons land. "In België ben ik gewoon een jonge speler die niet doorbrak bij Standard, in Griekenland is mijn status als topschutter in tweede klasse hoger. Hier stond ik elke week in de aandacht. Dat is na een jaar niet zomaar vergeten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties