Kylian Mbappe op recordjacht: kan Frans wonderkind twee sensationele mijlpalen van Pelé overtreffen?

Clint Vens
| 0 reacties
Kylian Mbappe op recordjacht: kan Frans wonderkind twee sensationele mijlpalen van Pelé overtreffen?

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Kylian Mbappé is de rijzende ster van het Europese voetbal. De nog altijd maar 20-jarige voetballer is reeds tweevoudig titelwinnaar van de Ligue 1, wereldkampioen met Frankrijk en werd verkozen tot Frans voetballer van het jaar. Maar voor Mbappé is de sky the limit...

Pelé is de enige speler die drie keer de Wereldbeker in de wacht heeft gesleept met Brazilië (in 1958, 1962 en 1970), maar hij is ook nog houder van een ander illuster record. De Braziliaan overschreed de kaap van 1000 gescoorde goals.

Onmogelijk?

Twee mijlpalen die Kylian Mbappé graag wil overtreffen, al beseft hij dat vooral laatstgenoemde record bijzonder moeilijk te verbreken gaat worden. Dat zegt de superster van PSG aan het Franse persagentschap. 

"Ik denk dat zelfs als ik mijn doelpunten op de Playstation meetel, ik nog ver van die 1000 doelpunten ga zitten. Ik ga mijn best doen maar ik denk dat ik op het einde van mijn carrière er nog ver van af ga zitten."

Pelé zelf daarentegen acht het niet onrealistisch: "Voor mij is het mogelijk!", verklaarde hij net voor zijn opname in het ziekenhuis. Afspraak binnen 15 jaar? 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties