Hoe kon Chelsea zijn racistische fans in een wip identificeren?

Bart Somers
Bart Somers
| 1 reacties
Hoe kon Chelsea zijn racistische fans in een wip identificeren?
Foto: © photonews

Fans van de Blues lieten zich in Praag negatief opmerken door een filmpje waarin ze "Salah is a bomber" zongen online te gooien. De club spoorde de fans razendsnel op en ontzegde hen de toegang tot het stadion. Hoe slaagde Chelsea daarin?

Jim White van talkSPORT is goed op de hoogte van het reilen en zeilen binnen de Londense club en lichtte bij de Britse zender toe hoe de club zo snel kon reageren. Veel heeft te maken met de manier waarop Chelsea de ticketverkoop aanpakt. 

De video met de beledigingen aan het adres van Salah, die donderdagmiddag op sociale media werd verspreid, werd opgepikt door het veiligheidsteam van Chelsea. Sinds fans van de Blues in 2017 een zwarte man verhinderden op een Parijse trein te stappen, heeft de club verzamelpunten voor Europese trips, waar de fans in ruil voor hun ticket hun identiteitsbewijs moeten tonen.

Geïdentificeerd

De club kon zo de jolige zangers uit de video opsporen en hun tickets ongeldig maken, alvorens de lokale politie op de hoogte te brengen. Drie van de zes fans poetsten de plaat en woonden de wedstrijd niet bij. De drie anderen werden onmiddellijk overgedragen aan de Tsjechische politie. 

Ook kwam talkSPORT te weten dat Chelsea de drie mannen die niet naar het stadion kwamen heeft geïdentificeerd en hen momenteel aan het opsporen is. Meer details krijg je via de Twitter-link hieronder. 

Meer nieuws

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties