Dit zijn de meest beloftevolle jonge Belgen volgens een statistisch instituut
Bart Somers
Bart Somers
| 1 reacties

Tielemans, Castagne, Denayer, Bongonda, Bushiri zijn de meest beloftevolle jonge Belgen volgens een statistisch instituut

Dit zijn de meest beloftevolle jonge Belgen volgens een statistisch instituut
Foto: © photonews

Het statistisch instituut SciSports heeft jong Belgisch talent gescreend en een ranking van de meest veelbelovende spelers opgesteld. Hierbij zitten enkele logische namen en enkele (grote?) verrassingen.

Deze rangschikking, die rekening houdt met spelers van 23 jaar of jonger, schuift Youri Tielemans naar voor als de meest veelbelovende Belgische speler. Hij doet het beter dan Timothy Castagne, die in Italië bij Atalanta speelt en regelmatig wordt opgeroepen voor de Rode Duivels, en Jason Denayer, die dit seizoen ontploft bij Olympique Lyonnais. 

De rest van de top 5 is een beetje verrassend: SciSports kiest voor twee spelers die niet in het buitenland spelen maar in onze eigen hoogste afdeling, en zelfs niet bij een topclub. Theo Bongonda, auteur van een uitstekend seizoen bij Zulte Waregem, en Rocky Bushiri, uitgeleend aan Eupen door KV Oostende, vervolledigen de top 5. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties