Zijn er nog Danjuma's op komst?

Bart Somers
Bart Somers
| 2 reacties
Zijn er nog Danjuma's op komst?

Afgelopen zomer plukte Club Brugge Arnaut Danjuma Groeneveld weg bij NEC. Ondertussen lokt de voormalige jeugdspeler van PSV de interesse van een aantal grote clubs in Nederland en de rest van Europa. Wij gingen even kijken welke jonge spelers het dit jaar goed doen in Nederland.

De grote drie, Ajax, Feyenoord en PSV, lieten we buiten beschouwing. Ook namen als Isak en Ødegaard horen uiteraard niet thuis in dit lijstje, gezien de internationale reputatie die beide toptalenten nu al genieten. Dit leverde de volgende reeks op.

SAM LAMMERS (HEERENVEEN)

Sam Lammers is een trefzekere spits van 21 die de kleuren van Heerenveen verdedigt. Hij was dit seizoen in 27 Eredivisie-duels goed voor 14 doelpunten en 5 assists. Liefst 26 keer mocht de jongeling in de basis starten. Of de jongeman spek voor de bek van Belgische clubs zal zijn, is nog maar de vraag. In Nederland wordt hij immers al gezien als de toekomstige spits van PSV, dat eigenaar is van Lammers en hem dit seizoen aan Heerenveen uitleent.

OUSSAMA IDRISSI (AZ)

Een andere aanvaller die dit seizoen hoge ogen gooit, is Oussama Idrissi van AZ. De Marokkaan is in februari 23 geworden en speelde in jaargang 2018/2019 30 wedstrijden in de hoogste afdeling, telkens als basisspeler. Aan zijn scoringspercentage kan er nog gewerkt worden, maar 8 doelpunten en 6 assists zijn toch cijfers waarmee je naar buiten kan komen. Aangezien hij nog tot 2022 onder contract ligt, valt Idrissi meer dan waarschijnlijk te duur uit voor eventuele Belgische gegadigden.

MARIOS VRUSHAI (WILLEM II)

Mogelijk wel haalbaar voor ploegen uit onze Pro League is de 20-jarige Marios Vrushai. De jonge Griek is tot het midden van 2020 verbonden aan Willem II, waar hij op uitleenbasis speelt. De Nederlandse club bedong bij Olympiakos een aankooptie. Met 4 goals en 2 assists in 12 wedstrijden maakt Vrushai alvast indruk. Het lijkt ons niet ondenkbaar dat Willem II de aankoopclausule zou lichten om de speler dan direct met winst door te verkopen.

TEUN KOOPMEINERS (AZ)

De eerste 3 spelers uit ons lijstje leven zich bij voorkeur aanvallend uit, Teun Koopmeiners speelt vooral als verdediger en verdedigende middenvelder. Toch weet ook hij de goal staan. In 28 wedstrijden scoorde de 21-jarige belofte al 7 keer, er zijn aanvallers die zich met minder tevreden moeten stellen. Net als zijn ploegmaat Idrissi heeft hij een verbintenis die pas in 2022 afloopt. Een eventuele transferprijs zal dan ook niet van de poes zijn.

LAZAROS LAMPROU (FORTUNA)

De Griekse topploegen zenden hun aanvallende jonge goden uit. Lazaros Lamprou is door PAOK voor een jaartje uitgeleend aan Fortuna. Waar anders kan je een spits zich beter laten uitleven dan in Nederland? Hoewel zijn club slechts op de 14de plaats kampeert, deed de Griek in 22 matchen 7 keer de netten trillen en gaf hij ook 5 maal de beslissende pas aan een medespeler. De 21-jarige Lamprou heeft bij PAOK een contract tot 2020 en zal aanstaande zomer waarschijnlijk bijtekenen of verkassen. Een buitenkansje?

WIE ZIEN JULLIE?

Ben jij een grote kenner van de Nederlandse competitie? Laat ons dan gerust weten welke jonge spelers jullie nog zien als mogelijke aanwinsten voor een van onze topploegen, en bij welke club ze volgens jullie het best tot hun recht zouden komen.

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties