Bondsprocureur in lijvig rapport: "Helft bestuur KV Mechelen werkte mee aan omkoping"

Simon Wauters
Simon Wauters
| 148 reacties
Bondsprocureur in lijvig rapport: "Helft bestuur KV Mechelen werkte mee aan omkoping"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De storm rond het matchfixingsschandaal is nog lang niet gaan liggen. In een rapport van 158 bladzijden beschrijft bondsprocureur Kris Wagner "Zeven ongeoorloofde initiatieven" van KV Mechelen.

Volgens Wagner zijn vier van de acht bestuursleden van KV Mechelen betrokken bij het schandaal tussen KVM en Waasland-Beveren van vorig seizoen.  

KV Mechelen benaderde vooral spelers en bestuursleden in de hoop dat zij iets konden regelen.

Zo werden de voorzitter (Dirck Huyck) en financieel directeur (Olivier Swolfs) van Waasland-Beveren kort voor het onderlinge duel benaderd. Beiden wilden ze meewerken aan de redding van Mechelen.  

In de weken voor de cruciale wedstrijd toonde KV Mechelen ook plots interesse voor vier spelers van Eupen. De onderliggende toon was duidelijk: “Als jullie zakken, kunnen jullie bij ons terecht.”

Daarnaast werden ook Davy Roef en Olivier Myny van Waasland-Beveren benaderd. Mechelen nam ook contact op met technisch directeur van de KBVB Paul Allaerts om er zeker van te zijn dat Moeskroen het spel fair zou spelen.  Eupen bleef uiteindelijk in 1A na vier doelpunten in zestien minuten tegen Moeskroen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties