Ajax wil nu ook Londen veroveren: "Tevreden? Dan ben je lui"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 7 reacties
Ajax wil nu ook Londen veroveren: "Tevreden? Dan ben je lui"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AFC Ajax gaat dinsdagavond op bezoek bij Tottenham Hotspur. Erik ten Hag en zijn jongens schrijven momenteel een Nederlands sprookje. "En we willen steeds meer", is de coach duidelijk.

Voetbalminnend Nederland is dezer dagen in de ban van  AFC Ajax. De Amsterdammers gaan dinsdagavond op bezoek bij Tottenham Hotspur met één doel: de poort naar de finale van de Champions League al (deels) openbeuken.

"Niemand had verwacht om in de halve finale van het Kampioenenbal te staan", trapt Erik ten Hag een open deur in op de persconferentie naar aanleiding van het treffen. "En dat geldt overigens voor eender welke Nederlandse club."

Al blijft de kenmerkende Amsterdamse arrogantie niet uit. "Nu willen we ook meer. We willen dit volhouden. Ook de manier waarop overigens. Of ik al tevreden ben? Nee, eigenlijk niet. Als je tevreden bent, ben je lui."

Tottenham is beter dan Real of Juventus

Erik ten Hag

"De waarheid ligt op het veld", gaat ten Hag verder. "We zullen alleszins een hoger niveau moeten halen. Een Tottenham in de halve finale is beter dan Real Madrid of Juventus in de vorige rondes."

Wel een wezenlijk verschil. Voor het eerst in de knock-outfase moet Ajax eerst buitenshuis aan de bak. "We weten wat te doen: scoren. Dat hebben we in Europa overigens al iedere wedstrijd gedaan."

De eerste keer? Standard

"Het is overigens niet de eerste keer", countert ten Hag. "In de voorrondes gingen we ook eerst op bezoek bij Standard. Maar mijn ploeg is sindsdien een pak volwassener geworden. We zijn rijper, zeker in Europa."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties