Turbulente play-offavond in Nederland: doelman is na glansprestatie de held van Cambuur
Redactie
| 0 reacties

Xavier Mous houdt kansen van Cambuur in de play-offs gaaf

Turbulente play-offavond in Nederland: doelman is na glansprestatie de held van Cambuur
Foto: © photonews

In België zijn de play-offs afgelopen voor al wie niet Antwerp, Kortrijk en Charleroi heet. In Nederland zijn ze nog maar pas begonnen. Daar staat wel enkel nog een Europees ticket op het spel. Het duel tussen Cambuur en De Graafschap bracht in elk geval die typische intensiteit uit de play-offs.

Voor aanvang was het Henk de Jong, trainer bij De Graafschap, die in de schijnwerpers stond. Die trekt volgend seizoen immers naar Cambuur. Tijdens de match zouden er vooral blikken van ongeloof gericht zijn aan Xavier Mous, de doelman van Cambuur. De keeper is immers grotendeels de reden dat zijn team nog kans maakt op kwalificatie.

Mous haast onklopbaar

Narsingh opende weliswaar de score, maar Maulun wiste die treffer al na twee minuten uit. Vlak na de pauze kreeg thuisspeler Mbende rood voor natrappen. Mous voelde zijn moment gekomen om er zijn avondje van te maken. Een kopbal van Vet, schoten van Bahoui en zelfs de strafschop van Serrarens: Mous keerde al deze pogingen met geweldige reddingen.

Hierdoor bleef het bij 1-1 en maakt Cambuur toch nog enigszins kans om zich te plaatsen voor de volgende ronde. De Graafschap heeft woensdag in Doetinchem uiteraard wel het thuisvoordeel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties