Lierse Kempenzonen ambieert tweede plaats en wil het titelfeestje van Virton uitstellen
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 25 reacties

Volg Lierse Kempenzonen - Virton straks LIVE op Voetbalkrant.com

Lierse Kempenzonen ambieert tweede plaats en wil het titelfeestje van Virton uitstellen
Foto: © photonews

Lierse Kempenzonen speelt vandaag de voorlaatste wedstrijd van het seizoen en de laatste match op het Lisp. De tweede plaats is nog het hoogst haalbare voor de Pallieters. Bovendien kunnen de Luxemburgers zich met een overwinning verzekeren van promotie naar 1B.

Onder het motto 'je weet maar nooit' wil Lierse Kempenzonen graag beslag leggen op de tweede plaats, want met heel de matchfixingaffaire en wie weet wel een competitiehervorming zou er weleens een plekje kunnen vrijkomen in 1B. Maar dan is er nog heel wat werk aan de winkel.

Zo staan de Pallieters vanavond tegen Excelsior Virton, leider in de play-offs en met een overwinning zeker van promotie naar eerste klasse B. Voorts moeten de Pallieters ook nog een kloof van 1 en 3 punten goedmaken op respectievelijk Thes Sport en Deinze.

Titelfeest?

Virton hoopt op een titelfeestje op het Lisp, al zal er gezien de verre reisafstand weinig gezelschap zijn. Het Luxemburgse bestuur heeft er wel voor gezorgd dat de match in het eigen stadion op groot scherm gevolgd kan worden.

In de andere confrontatie moet Deinze de drie punten pakken om nog aanspraak te blijven maken op promotie. Zij moeten immers boven Virton eindigen, want de Oost-Vlamingen waren in het voordeel bij de halvering (en afronding) van de punten.

Selectie Lierse

Rausin, Delorge, Van der Veken, Wils, Smolders, Nelissen, Janssen, Maus, Buyens, Boulaouali, Ogunjimi, Vermeiren, Sols, D’Onofrio, Maes, Boujouh, Da Silva, Vits, Vandyck.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e amateurliga

Nieuwste reacties