Witsel : "We zijn nu sterker dan voor het WK in Rusland"
Simon Wauters
Simon Wauters
| 0 reacties

Axel Witsel zag dat de Schotten maar weinig in de pap te brokken hadden tegen de Rode Duivels

Witsel : "We zijn nu sterker dan voor het WK in Rusland"
Foto: © photonews

De Rode Duivels wonnen dinsdagavond zonder al te veel moeite van Schotland in het Koning Boudewijnstadion.

De Belgische internationals vertrekken op vakantie na twee 3-0 overwinningen op enkele dagen. “We hebben twee goede wedstrijden gespeeld”, vertelde Axel Witsel. “We wouden het seizoen in schoonheid afsluiten en dat hebben we ook gedaan. Iedereen verdient nu vakantie om de batterijen opnieuw op te laden.”

“Schotland speelde goed gegroepeerd. Dat was een beetje vervelend voor ons. We hebben geprobeerd om de ruimte op de flanken te benutten. We zijn geduldig gebleven. We wisten dat ze moe zouden worden als we ze lieten lopen”, aldus de middenvelder van Borussia Dortmund.

België gaf erg weinig kansen weg en Thibaut Courtois pakte zo een derde clean sheet op rij. “Behalve een kans na vijf minuten en een counter in de slotfase hebben de Schotten niets gecreëerd”, besefte Witsel. “Zelfs in de slotfase bleven ze met zeven of acht achter de bal.”

Witsel vond tenslotte ook dat de Rode Duivels grote stappen hebben gezet in het afgelopen jaar. “Als je ons vergelijkt met een jaar geleden –voor we naar Rusland gingen- zijn we nu een stuk sterker.”

België is met twaalf op twaalf goed op weg om het EK van 2020 te halen.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties