Timothy Castagne: de kameleon van de Rode Duivels
Simon Wauters
Simon Wauters
| 0 reacties

Timothy Castagne zou de komende jaren wel eens erg belangrijk kunnen worden voor de Rode Duivels

Timothy Castagne: de kameleon van de Rode Duivels

Het gaat hard voor Timothy Castagne. De Rode Duivel werd afgelopen seizoen derde in de Serie A en dwong zo een ticket voor de Champions League af met Atalanta. Toch  lijkt hij opnieuw klaar voor een stap hogerop.

Vraag aan de gemiddelde supporter van Racing Genk om de grootste talenten op te noemen die de afgelopen jaren in de Liminus Arena passeerden. De kans is klein dat je vaak de naam van Castagne zal horen.

Het staat in schril contrast met de euforische uitspraak van Pierre Castagne na het doelpunt van zijn zoon tegen Kazachstan: “Hij kan zich overal aanpassen. Zet hem morgen bij Real Madrid en hij zal dat ook doen.”

De intussen 23-jarige in Aarlen geboren rechtspoot, stak in het seizoen 2014-2015 de neus aan het venster bij de A-ploeg van Racing Genk. Hij speelde ongeveer de helft van de wedstrijden, maar vertoefde het jaar daarop toch weer vaker op de bank.

Het jaar daarop speelde hij vanaf half september zowat alles en versierde hij een transfer naar Atalanta voor zes miljoen euro.

Bij Atalanta deed hij het zeker niet onaardig met  63 wedstrijden op twee seizoenen tijd. In het systeem met drie achterin is de positie van rechtermiddenvelder echter meestal voor Hans Hateboer.

Dus paste kameleon Castagne zich aan: hij fungeerde al in 27 wedstrijden voor Atalanta als linkermiddenvelder. Rechtsachter met vier achterin of linkermiddenvelder met drie achterin. Het lijkt hem allemaal niet veel uit te maken.

Bij de Rode Duivels is hij momenteel de op één na jongste. Enkel Youri Tielemans is nog jonger. Castagne legt de vier jaar oudere Thomas Meunier steeds meer het vuur aan de schenen. Tegen Kazachstan speelde Castagne, tegen Schotland Meunier.

Met zijn leeftijd én zijn polyvalentie wordt Castagne de komende jaren een belangrijke pion voor de Rode Duivels. Castagne zal de komende tien jaar wellicht nog vaak het rode (of gele) shirt van de Duivels mogen aantrekken.

Eén van de grootste talenten zal hij bij de Rode Duivels nooit worden genoemd. Maar naar verluidt laten kameleons dat niet zo snel aan hun hart komen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties