Interesse van Barcelona? Waarom Martinez (niet) blijft bij de Rode Duivels en hoe belangrijk spelersgroep daarin is
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 6 reacties
Interesse van Barcelona? Waarom Martinez (niet) blijft bij de Rode Duivels en hoe belangrijk spelersgroep daarin is
Foto: © photonews

Niet enkel aan de mouw van heel wat Rode Duivels wordt deze zomer getrokken, ook bondscoach Roberto Martinez staat in de belangstelling. Blijft hij (nog lang) bij de Rode Duivels? Er zijn enkele interessante afwegingen te maken.

Deze week toonde Roberto Martinez zich nog bezorgd om het vertrek van Bart Verhaeghe als ondervoorzitter bij de KBVB (lees er HIER nog eens alles over). Dat zou een mogelijk argument kunnen zijn voor de bondscoach om de keet te verlaten, als er geen continuïteit kan geboden worden in de projecten die hij allemaal wil realiseren.

Bovendien staat Martinez zelf ook in de belangstelling van onder meer Barcelona, al zijn die tot op heden niet concreet. Gelukkig maar voor de Rode Duivels misschien wel, want neen zeggen tegen een topclub wordt niet makkelijk.

“Hij wil volgens mij eerst een grote prijs pakken met de Rode Duivels en dan staan alle clubs sowieso voor hem in de rij”, klonk het bij Marc Degryse bij VTM. Al had Gilles De Bilde meteen een financieel argument: “Ik hoop dat hij blijft, maar in vergelijking met andere bondscoaches verdient hij ook niet al te veel.”

Goed in de groep

Feit is sowieso wel: de aimabele bondscoach voelt zich goed in België, samen met zijn gezin. Bovendien ligt hij ook in de bovenste schuif van vele van zijn spelers, die het leuk vinden dat ze sinds zijn komst ook af en toe tijd krijgen om met familie door te brengen.

“Ja, de bondscoach is heel begrijpend wat betreft vrije tijd, hij vertrouwt zijn spelers heel erg en staat open voor suggesties. Op trainingen en wedstrijden verwacht hij inzet en zolang we hem dat geven, kunnen we hem ook veel vragen. Je voelt dat vertrouwen en dat doet ook echt wel deugd”, sprak Jan Vertonghen uit wat velen denken.

Absoluut geen moeilijke job

En de bondscoach zelf? Die geniet ook wel van zijn spelersgroep: “De standaard is gezet, niemand neemt het nog voor lief dat hij erbij is. Voor mij is het op die manier geen moeilijke job, absoluut niet. Iedereen is er gewoon klaar voor om het beste van zichzelf te geven.”

“Niemand dacht aan zijn vakantie ook al was het de laatste match van een lang en slopend seizoen. Sommigen hadden meer dan 4000 speelminuten op de teller. Nu is het even stoppen en goed uitrusten, zodat we er in september opnieuw vol tegenaan kunnen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties