"Johan Walem speelt thuis" & "België barst van het talent"

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael vanuit Reggio d'Emilie
| 0 reacties
"Johan Walem speelt thuis" & "België barst van het talent"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

België treft gastland Italië op het EK voor beloften. Logisch dus dat de Italiaanse pers het er uitgebreid over had in de zondagochtendkrant. Het was bondscoach Johan Walem die het meest in de belangstelling stond.

Een ding is zeker, het EK U21 krijgt de nodige aandacht in de Italiaanse media. In het magazine Sportweek ging de weekenduitgave voornamelijk over het beloftentornooi en in Gazzetta dello sport werden er acht pagina's gewijd aan de Azzurini, de toekomst van het Italiaanse voetbal.

Ook de Belgen, die de openingsmatch van het toernooi op zich nemen, kregen daarin hun vermelding. "Niet alleen Spanje (de eerste tegenstander van Italië, nvdr.) is een te duchten tegenstander, dat is de rest van de groep ook: het België van Johan Walem, ex-Udinese, barst van het talent."

Er werd ook een speler uitgelicht. Dodi Lukebakio heeft er een "uitstekend seizoen" opzitten bij Fortuna Düsseldorf, dixit la Gazzetta.

Johan Walem werd vervolgens "L'italiano" genoemd en volgens de krant "speelt hij thuis" in Reggio Emilia. Dat klopt niet echt, want het stadion van Parma, waar de bondscoach een seizoen heeft gespeeld, ligt 35 kilometer van Reggio verwijderd.

Als België de finale haalt, spelen ze die in Stadio Friuli van Udinese. Daar heeft Walem wel enkele jaren doorgebracht. Als dat geen extra motivatie is...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

UEFA Kampioenschap O21

Nieuwste reacties