Goud en elke euro waard: recordtransfer Genk is er eentje om van te genieten: "Je gaat op het puntje van je stoel zitten"
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties

Goud en elke euro waard: recordtransfer Theo Bongonda van Zulte Waregem naar KRC Genk is er eentje om van te genieten: "Je gaat op het puntje van je stoel zitten"

Goud en elke euro waard: recordtransfer Genk is er eentje om van te genieten: "Je gaat op het puntje van je stoel zitten"
Foto: © photonews

Theo Bongonda heeft Zulte Waregem ingeruild voor KRC Genk en dat voor een binnenlands recordbedrag van om en bij de zeven miljoen euro. Elke euro waard?

Diverse ploegmaats en ex-ploegmaats uit zijn tijd van bij Zulte Waregem waren meteen onder de indruk van Theo Bongonda, die ook na zijn terugkeer meteen belangrijk was voor Essevee in operatie redding in het seizoen 2017-2018 en door aan zijn statistieken te werken in het afgelopen seizoen.

"Hij heeft ongelooflijke kwaliteiten en kan verschrikkelijk goed voetballen. Als hij wil, is hij gewoon te goed voor ons. Goals, acties, ... Het is allemaal goed. Van de eerste training dat hij terug bij ons was, wist ik al dat hij te goed is voor ons en misschien zelfs voor de Belgische competitie", aldus Davy De fauw.

Voor zo iemand ga je op het puntje van je stoel zitten

"Hij kan nog heel ver raken. Hij heeft enorme acties, kan heel goed dribbelen en als hij een beetje nadenkt over zijn toekomst, dan hebben we het laatste er nog niet van gezien", was Onur Kaya vorig jaar ook al onder de indruk.

Bongonda kreeg opnieuw vleugels onder de coach voor wie het voor hem allemaal begon, Francky Dury. "Soms laat hij dingen zien waarvoor je op het puntje van je stoel gaat zitten. Ik ben gelukkig met elke match dat hij goed speelde voor ons. Hij zat diep toen hij terugkwam bij ons, maar hij heeft iets speciaals, explosief en technisch is hij bij de besten van de Jupiler Pro League."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties