Dit is ons 'Team van de Eerste Speeldag' op EURO U21

Hannes Van Gael Manuel Gonzalez Florent Malice
Hannes Van Gael, Manuel Gonzalez en Florent Malice vanuit Italië
| 0 reacties
Dit is ons 'Team van de Eerste Speeldag' op EURO U21
Foto: © SC

De beste jonge spelers uit Europa staan tegenover elkaar op het EK U21 in Italië en San Marino. Enkele youngsters lieten al aardige dingen zien speelden zich in de kijker. Zij schopten het tot ons 'Team van de Eerste Speeldag'.

Doelman

Door een gestopte strafschop en enkele cruciale reddingen van Dean Henderson toen Engeland nog maar met z’n tienen stond leek Frankrijk op duur puntenverlies af te stevenen. In de slotfase moest de doelman van Manchester United zich alsnog gewonnen geven.

Verdediging

Bielik verdedigde solide tegen de Jonge Duivels en kopte Polen ook op voorsprong. Bij Italië smoorden Dimarco en Mancini menig gevaar in de kiem.

Middenveld

Ook hier zijn de Polen vertegenwoordigd. Zurkowski werd door UEFA uitgeroepen tot man van de match en bracht de score uit het niets in evenwicht. Hij was een belangrijk tussenstation in de scherpe tegenprikjes van Polen.

Jammer dat we al zo vroeg in het toernooi afscheid moesten nemen van Wolf. Voor zijn beenbreuk was hij een nachtmerrie voor de Servische defensie. Foden liet zien waarom hij vaak mocht meespelen bij Man City en Hagi verdeelde en heerste bij Roemenië.

Aanval

Chiesa en Richter waren enorm bepalend voor respectievelijk Italië en Duitsland. Allebei scoorden ze twee goals. De Jonge Duivels zijn bij deze gewaarschuwd voor de Italiaanse winger. George Puscas zette Roemenië op weg naar een vlotte zege en bracht de Kroatische defensie meermaals in verlegenheid.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties