Mysterie rond dood van Sala wordt enkel maar groter: gearresteerde man blijkt 'spookpiloot'
Redactie
| 0 reacties

De politie arresteerde woensdag de man die het vliegtuigje had moeten besturen op de noodlottige dag

Mysterie rond dood van Sala wordt enkel maar groter: gearresteerde man blijkt 'spookpiloot'

De man die gisteren werd aangehouden voor onvrijwillige doodslag op Emiliano Sala blijkt de man te zijn die het vliegtuigje met de Argentijnse spits het kanaal had moeten overvliegen.

Het is hét grote vraagteken in het onderzoek naar de dood van Emiliano Sala: waarom bestuurde De 64-jarige David Henderson het vliegtuig die dag niet?

Henderson vloog geregeld met spelers van de makelaar van Sala. Hij moest op die bewuste 21 januari ook met Sala naar Cardiff vliegen, maar deed dat dus niet.

David Ibbotson vloog die dag, hoewel hij niet bevoegd was voor dat soort vluchten. Zijn lichaam werd uiteindelijk nooit gevonden.

Nog opvallender is dat op de luchthaven van Nantes de identiteitskaart van Henderson werd gecontroleerd, hoewel die beweerde al een jaar niet meer in Nantes te zijn geweest.

Er gaan geruchten de ronde dat Sala, Ibbotson én Henderson die dag samen op de luchthaven van Nantes waren. De politie zag blijkbaar genoeg aanwijzingen om Henderson te arresteren. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties