Bijna in Oostende, volgend seizoen naast Kompany: "Kinderdroom die in vervulling gaat"

Bijna in Oostende, volgend seizoen naast Kompany: "Kinderdroom die in vervulling gaat"
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Vanavond speelt hij met de Belgische beloften de laatste wedstrijd van het seizoen, maar toch denkt Sebastiaan Bornauw ook al aan volgend seizoen. Bij RSC Anderlecht gaat Bornauw meer dan waarschijnlijk het centrale verdedigingsduo vormen met Vincent Kompany.

Sebastiaan Bornauw (20) staat zaterdagavond oog in oog met de beloften van de Azzurri. Het wordt een mooie uitdaging voor Bornauw, want zijn rechtstreekse tegenstander zal de imposante Juve-spits Moise Kean zijn. Dit EK is een mooie beloning voor Bornauw, na een - voor hem persoonlijk - goed seizoen bij Anderlecht.

Bornauw kijkt enorm uit naar het nieuwe seizoen, en dat is in grote mate te danken aan de komst van zijn 'idool' Vincent Kompany. "Het is een kinderdroom die werkelijkheid wordt", vertelt de centrale verdediger aan Het Laatste Nieuws. "Kompany is een idool. Alleen al door naar hem te kijken zou ik veel kunnen bijleren, nu ga ik met hem op het veld staan."

Ei zo na in Oostende

Toch was het lang niet zeker dat Sebastiaan Bornauw zou doorbreken bij paars-wit. Een jaar geleden overwoog hij nog een vertrek uit Brussel. KV Oostende was zeer geïnteresseerd in hem, maar uiteindelijk besloot Bornauw toch bij Anderlecht te blijven. En met succes: hij speelde 28 wedstrijden voor RSCA afgelopen seizoen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties