Toptrainer van weleer denkt dat Italiaanse titelstrijd beslist is als Juve Matthijs De Ligt haalt
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Capello ziet dominantie van Juve voortduren indien het De Ligt aantrekt

Toptrainer van weleer denkt dat Italiaanse titelstrijd beslist is als Juve Matthijs De Ligt haalt
Foto: © photonews

Matthijs De Ligt is grof wild op de transfermarkt na zijn beresterk seizoen bij Ajax. Een transfer naar een Europese topclub is slechts een kwestie van tijd. Juventus is onlangs mee in de dans gesprongen. Als de Turijnse club zijn slag thuishaalt, kan dat grote gevolgen hebben voor de titelstrijd.

Dat is alvast de mening van Fabio Capello, ex-trainer van Roma, Milan, Juventus en de Italiaanse nationale ploeg. De Oude Dame werd al acht jaar na mekaar kampioen in de Serie A en die dominantie lijkt nog niet ten einde. "Als Juve De Ligt haalt, is het voorbij. Dan kunnen we meteen doorgaan naar het volgende seizoen", zegt Capello in Corriero dello Sport.

De Ligt is de beste verdediger die er momenteel rondloopt 

De voormalige toptrainer heeft de jonge Nederlander hoog zitten. "De Ligt is de beste verdediger die er momenteel rondloopt. Hij zorgt ervoor dat de backs meer vrijheid hebben. Met hem wint Juve de jackpot. Komt hij niet, dan kunnen andere ploegen dichterbij komen. Ik heb het dan over Napoli en Inter."

Dat zijn volgens Capello ook de enige teams die Juventus ook maar een klein beetje kunnen bedreigen. De rest hinkt nog te ver achterop. "Milan, Roma en Lazio zullen vanwege overduidelijke redenen niet meedoen voor de titel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties