Trossard tilt de uitgaande balans over 100M euro, record van 2017 nú al in zicht
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 1 reacties

Dankzij de transfer van Trossard verkochten de Belgische clubs samen al voor meer dan 100 miljoen euro

Trossard tilt de uitgaande balans over 100M euro, record van 2017 nú al in zicht
Foto: © photonews

Voor het derde jaar op rij werd er tijdens de zomermercato voor meer dan 100 miljoen euro aan spelers verkocht. Aan het record van 2017 zitten we nog niet, maar dat lijkt slechts een kwestie van tijd.

De euroteller klokte aan het einde van de transferzomer in 2017 af op 146,73 miljoen euro (bron: Transfermarkt.com). Hoe de Belgische clubs aan dat monsterbedrag zijn gekomen? Denk maar aan de transfers van Dimata (Oostende naar Wolfsburg: 11,5M), Izquierdo (Club Brugge naar Brighton: 15M) en Onyekuru (Eupen naar Everton: 8M) …

Dat was na twee maanden en een transfer deadline day, waar naar goede gewoonte niet op een euro, pond of Chinese yuan gekeken wordt. Nu moet het officiële startschot van de mercato nog gegeven worden en de grens van 100 miljoen euro is al overschreden. Het lijkt geen kwestie óf het record van 2017 van de tabellen mag worden geveegd, maar wanneer en met hoeveel het scherper wordt gesteld.

De man die het bedrag van acht naar negen cijfers tilde was Leandro Trossard. Van 87,2 naar 107,2 miljoen euro om precies te zijn. 107.200.000 EUR, want voluit toont het nog wat indrukwekkender. Marin (12,5M), Wesley (25 M) en Djenepo (15,7 M) deden daarvoor al hun duit in de forse geldbeugel.

Er moet met andere woorden nog 40M euro aan uitgaande transfers over de toonbank gaan en het record is aan diggelen. Dat lijkt geen probleem, want met Sander Berge, Nana Ampomah en Ruslan Malinovskyi zijn er nog genoeg spelers die voor de nodige miljoenen van club kunnen veranderen. Bij Anderlecht wordt er ook nog een exodus verwacht en hier en daar zullen clubs een overbodige speler slijten.

Nu al meer dan 100 miljoen. Het lijkt zo veel, maar vergeleken met wat Real Madrid bijvoorbeeld al uitgaf deze zomer (303M) is het peanuts. Als Ajax nog een transfer à la De Jong kan doen, zit het ook al over 150M. We zijn alvast benieuwd waar de lat zal liggen voor de toekomst.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties