Promovendus Virton wapent zich voor 1B met hele rist nieuwkomers

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 1 reacties
Promovendus Virton wapent zich voor 1B met hele rist nieuwkomers
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Tijdens de reguliere competitie verzamelde Excelsior Virton niet het meeste punten in de hoogste amateurklasse, maar via de play-offs dwongen de Luxemburgers toch promotie af. Volgend seizoen treden ze dus aan in 1B en dat doen ze met een pak nieuwkomers.

De promovendus trekt met ambities naar 1B én met minstens dertien nieuwkomers. Opvallensd is dat negen van hen overkomen uit de BGL Ligue, de hoogste voetbalklasse in Luxemburg. Cruz, Pempeh, Turpel, Couturier, Jordanev en Malget komen over van F91 Dudelange, Bojic van Petingen, Benamra van Mundorf en Hadji van Cola Esch.

Glenn Claes

Wat er verder opvalt is dat alle spelers transfervrij konden overstappen naar Virton. Glenn Claes is de enige speler die overkomt van een Belgische ploeg. KV Mechelen leende hem vorig jaar uit aan Lommel en laat hem nu definitef gaan. Over een transfersom is niet gecommuniceerd.

Ten slotte legde Virton ook nog drie spelers onder contract die vorig jaar in Duitsland speelden. De 18-jarige doelman Kips komt over van derdeklasser Magdeburg, Schaus van Leverkusen U19 en Jansen van tweedeklasser Sandhausen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties