OFFICIEEL: Oostende haalt vijfde versterking binnen: 'een type waarmee je naar de oorlog kunt'
Redactie
| 0 reacties

Yaya Sané tekende een contract voor één seizoen bij KV Oostende

OFFICIEEL: Oostende haalt vijfde versterking binnen: 'een type waarmee je naar de oorlog kunt'

KV Oostende heeft maandag een vijfde zomertransfer voorgesteld. Na Renato Neto, Ronald Vargas, Ari Freyr Skulason en Ante Palaversa, contracteerde het nu een centrale verdediger.

Yaya Sane ondertekende maandag een contract voor één seizoen met optie op een extra jaar. Sané zat een jaar zonder club nadat zijn contract bij Bursaspor werd verbroken, maar wist KVO te overtuigen tijdens de stage.

“Dat Sané kwaliteiten heeft, wisten we,” aldus hoofdscout Guy Ghysel op de clubsite. “Hij speelde toch bij clubs als Auxerre, Brest en Bursaspor. Alleen zat hij even zonder club en onderhield hij zijn conditie in Senegal. Dan is het toch altijd even afwachten hoe het gesteld is met de fysieke paraatheid. Zijn testen waren echter oké en hij overtuigde ons ook door zijn ingesteldheid en zijn defensieve kwaliteiten.”

Sané is trouwens een oude bekende van trainer Kare Ingebrigtsen. Toen ik trainer was bij Rosenborg voetbalde Sané voor Bodo/Glimt,” aldus Ingebrigtsen. “Ik wou hem toen al naar Rosenborg halen, maar dat kwam er nooit van. Van uitstel kwam dus geen afstel want nu heb ik hem onder mijn hoede bij KVO. Sané is een betrouwbare verdediger, kopbalsterk en zeer stevig in duel. Een type waarmee je naar de oorlog kunt.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties