Analyse Het probleem Trebel: Anderlecht gaat moeten buigen of... ermee opgescheept zitten
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 29 reacties

Anderlecht zal Adrien Trebel niet makkelijk kwijtgeraken 

Het probleem Trebel: Anderlecht gaat moeten buigen of... ermee opgescheept zitten
Foto: © photonews

Anderlecht wil Adrien Trebel lozen. Maar dat wordt geen makkelijke opdracht. De 28-jarige middenvelder weet dat hij quasi nergens meer het loon gaat krijgen dat hij nu krijgt. Anderlecht zal daarom creatief moeten zijn.

De belangrijkste reden waarom paars-wit Trebel kwijt wil geraken, moet gezocht worden bij de bestuurstop. Anderlecht wil geen zaken meer doen met Mogi Bayat en wil zijn resterende spelers bij de club zo snel mogelijk kwijt. Kara Mbodji zit in hetzelfde schuitje. Voor Sven Kums wordt misschien wel een uitzondering gemaakt, aangezien de 31-jarige Dilbekenaar nog een contract heeft voor drie seizoenen. 

Maar dus... Trebel kwijtraken. Op veel hulp van Mogi moeten ze niet rekenen. Een speler die drie miljoen euro bruto verdient per seizoen. Marc Coucke zal zich ook al een paar keer voor het hoofd geslagen hebben. Want er zijn weinig clubs die dat op tafel willen leggen voor een speler van 28 die straks niet meer met een meerwaarde zal kunnen doorverkocht worden.

Of het moet zijn dat Anderlecht zijn transferprijs laat vallen en blij is dat hij weg is. Maar dat lijkt weinig waarschijnlijk omdat ze ook nog geld nodig hebben om toe te slaan voor een spits. Verhuren? Daar zijn ze ook geen fan van, maar mogelijk wordt het straks de enige optie. Nantes is nog altijd geïnteresseerd voor een huur met optie, maar die interesse gaat ook wegkwijnen als ze te lang de kat uit de boom kijken. 

Vincent Kompany is trouwens mee in het verhaal om Trebel te laten vertrekken, want hij wil op die positie iemand die voor de verdediging blijft. Enter Philippe Sandler, die daarvoor de concurrentie met Sven Kums moet aangaan. Trebel maanden in de B-kern houden, is ook niet echt een optie, dus zal er straks - door beide partijen - water bij de wijn gedaan moeten worden. Maar of Trebel een paar miljoen zal laten vallen op vier seizoenen tijd...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties