Ploegmaat alvast onder indruk van nieuwe spits Club Brugge: "Potentieel voor een Europese topclub"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 36 reacties

David Okereke komt met hoge verwachtingen afgezakt naar Brugge

Ploegmaat alvast onder indruk van nieuwe spits Club Brugge: "Potentieel voor een Europese topclub"
Foto: © photonews

Philippe Clement heeft zijn nieuwe aanvalsleider te pakken. David Okereke is de naam en meteen ook de duurste inkomende transfer ooit van Club Brugge. Acht miljoen betaalde blauw-zwart voor de 21-jarige Nigeriaan die nog nooit op het hoogste niveau voetbalde.

Maar die 8 miljoen euro is hij waard, beweert ex-ploegmaat Soufiane Bidaoui, die zelf ook nog in België bij Westerlo en Lierse speelde. “Hij heeft echt een sterk seizoen gespeeld", vertelt hij in Het Nieuwsblad over zijn voormalige spitsbroeder bij Spezia. "Betrokken bij 22 goals: dat doet geen enkele andere 21-jarige hem na. Ja, het is tweede klasse, maar de Serie B is niet te onderschatten. Het is een sterke competitie met bekende clubs genre Palermo. En niet voor niks wilden verschillende Serie A-clubs hem binnenhalen.”

Bidaoui speelde zelf een rol in zijn keuze voor Club. “David en ik komen erg goed overeen. Elke dag reden we samen naar de club, omdat hij nog geen rijbewijs heeft. Hij vertelde soms over de interesse uit België - van Club Brugge, maar ook van Standard. Ik zei hem dat hij er goed aan zou doen om die stap te zetten. Wat mij betreft heeft hij het potentieel om ooit bij een Europese topclub te belanden. En ik denk dat Brugge een goeie springplank is.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie B

Nieuwste reacties