KV Oostende heeft slim gegokt: indien fit hebben ze een middenveld dat hen naar linkerkolom kan leiden
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 3 reacties

KV Oostende heeft slim aangekocht met het aanwezige budget

KV Oostende heeft slim gegokt: indien fit hebben ze een middenveld dat hen naar linkerkolom kan leiden
Foto: © photonews

KV Oostende heeft met een beperkt budget een mooie kern bij elkaar gehaald. Qua techniek en ervaring is het een hele vooruitgang tegenover vorig seizoen... op papier dan toch. Want het is toch gokken bij KVO. Als iedereen fit blijft met de linkerkolom een realistische doelstelling zijn, maar...

Die 'maar' is in dit verhaal toch wel belangrijk. Het is allemaal wel een berekende gok hoor van Oostende. Neto, Vargas, Skulason, Palaversa en Sané, vijf versterkingen die de club niet al te veel geld gekost hebben of zelfs gratis zijn afgezakt. Slim! Alle vijf moeten ze een versterking kunnen betekenen. Een Vargas op niveau is zelfs één van de beteren in België.

Vraagtekens

Maar... Vargas en Neto zijn medisch gezien geen onbeschreven blad papier. Sané heeft dan weer al een tijdje geen officiële match meer gespeeld, maar gezien zijn verleden bij Auxerre, Brest en Bursaspor hoopt KVO wel dat de 29-jarige verdediger zich snel inpast in de verdediging. Daar waar Nicolas Lombaerts nog steeds de plak zal zwaaien en er met Faes en Milovic nog wel wat zekerheid rondloopt.

Palaversa heet wel een klasbak te zijn en heeft al 27 wedstrijden in de Kroatische hoogste klasse op zijn conto staan. De 19-jarige middenvelder wordt gehuurd van Manchester City en de verwachtingen zijn hoog. Skulason kent iedereen van bij Lokeren, maar is linksback nog steeds in staat van heel de flank af te schuimen?

Sterk middenveld, spits is nog nodig

Terug naar de slimmigheid van KVO, want door de komst van Neto en Vargas is Fernando Canesin geneigd om er nog een seizoentje aan de Zee bij te doen. Die drie zouden meteen ook de driehoek op het middenveld kunnen vormen. Of Canesin en Vargas op de flank en met Vandendriessche en Palaversa in een meer behouden opstelling. Maar het is een middenveld dat in elk geval niet zou misstaan in de linkerkolom.

Waar KVO nu nog nood aan heeft, is een goeie spits. Sakala en Guri gaan immers niet volstaan om al het technisch vermogen achter hen te belonen. Als die allemaal fit zijn, moeten ze immers ook een aanspeelpunt hebben. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties