Nieuwe Gent-verdediger Lustig: "Tegen Neymar werkte dat alleszins"
Simon Wauters
Simon Wauters
| 4 reacties

Mikael Lustig (AA Gent) is geen verdediger die snel onder de indruk is

Nieuwe Gent-verdediger Lustig: "Tegen Neymar werkte dat alleszins"
Foto: © photonews

Met Mikael Lustig haalde AA Gent deze zomer een nieuwe leider in huis. De Zweed voetbalde acht jaar voor Celtic.

“Toen Gent mij belde wou ik ofwel bij Celtic blijven of terugkeren naar Zweden”, bekende Lustig in een gesprek met Het Laatste Nieuws. “Maar hoe meer ik over Gent te weten kwam, hoe leuker deze club mij leek.”

In Glasgow groeide hij uit tot een cultheld nadat hij vorig jaar bij de titelvierig een politiepet van het hoofd van een agent griste. Sindsdien draagt hij de naam ‘Mister Cop’ met zich mee.

“Ik hoop alleszins dat ik in Gent even populair word. Maar dat kan alleen door me helemaal te geven voor de club. Mijn lichaam is nog goed en ik ben nog steeds bijzonder hongerig.”

Lustig bewees in de Champions League al dat hij niet zo snel onder de indruk is. Zo ging hij neus aan neus staan met Neymar. “Op het veld maakt het niet uit wie er tegenover mij staat. Als iemand je niet bevalt, dan bevalt hij je niet, ook al heet hij Neymar.”

“Hij is een fantastische speler, maar je moet in het hoofd van je tegenstander proberen te geraken. Tegen hem werkte dat, want hij kreeg een gele kaart en werd kort daarna gewisseld. Ik speel voetbal om te winnen, het mentale maakt daar deel van uit. Overal waar ik speelde, voetbalde ik voor een winnaarsteam. Dat wil ik ook in België doen en dat begint bij mij al op training”, besloot de Zweed.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties