Anderhalf jaar geleden nog truckchauffer, maar nu mag 32-jarige aanvaller met Spaanse club de Europa League in

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Anderhalf jaar geleden nog truckchauffer, maar nu mag 32-jarige aanvaller met Spaanse club de Europa League in
Foto: © photonews

Het verhaal van de 32-jarige Spanjaard Enric Gallego is opvallend. De naam zegt u meer dan waarschijnlijk niets, mogelijk ook omdat de aanvaller nog geen twee jaar geleden een truckchauffeur was. Maar dit seizoen zal Gallego wel in de Europa League te zien zijn.

Voetballers die na hun 30e nog prof worden: het bestaat. Dat heeft de 32-jarige Enric Gallego bewezen. Tot voor de zomer van 2018 was Gallego nog een truckchauffeur en installateur van airconditioning, maar dit seizoen maakt hij met Getafe mogelijk furore in de Europa League. 

De aanvaller speelde jarenlang in de lagere reeksen in Spanje, maar nooit hoger dan de derde klasse. Maar bij zijn tweede passage bij het lokale Cornella bloeide Gallego helemaal open. Hij scoorde liefst 46 keer in 98 matchen. 

Op anderhalf jaar tijd van truckchauffeur naar prof

Vorig jaar kreeg hij een semi-profcontract bij Extremadura, waarmee hij na 25 doelpunten de promotie naar tweede klasse vierde. Tot de winterstop vond hij nog eens 14x de weg naar het net, waarna Huesca, een Spaanse eersteklasser, hem overnam. 

Ondanks 5 goals kon hij de degradatie niet behoeden, maar Gallego mag ondanks die tegenslag nog eens van een niveau hoger proeven. De 32-jarige speler tekende bij Getafe, dat dit seizoen zelfs uitkomt in de Europa League. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties