Interview (Exclusief) Youssouf Niakaté over zijn transfer : "Dit is niet wat ik in mijn hoofd had"

Dennis Rosiers
| 1 reacties
(Exclusief) Youssouf Niakaté over zijn transfer : "Dit is niet wat ik in mijn hoofd had"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Heel anoniem arriveerde hij bij Union. Na zijn sterk seizoen bij de Brusselaars is iedereen overtuigd van de enorme mogelijkheden van de Franse spits. Maar de 26-jarige spits zal voorlopig de Belgische netten niet meer doen trillen: hij verkast naar Al-Wehda in Saoudi-Arabië.

Youssouf Niakaté was een van de scherpschutters in 1B en sloot het afgelopen seizoen in schoonheid af: maar liefst 9 doelpunten tijdens Play-Off  2. Vele analisten zagen hem logischerwijs al verhuizen naar een club uit de Jupiler Pro League, maar niets is minder waar: de Fransman heeft besloten om naar Saoudi-Arabië te vertrekken.

"Dit is ook niet wat ik in mijn hoofd had toen ik naar België kwam, het was dan ook een heel moeilijke keuze", aldus de 26-jarige spits. "Ik moest met verschillende parameters rekening houden. Na het prachtjaar met Union had ik zeker de ambitie om naar een club uit de Jupiler Pro League te gaan. Met alle respect voor Union en 1B, ik wou bevestigen dat ik het ook in 1A kan. Maar ik heb gewoonweg geen enkel concreet voorstel ontvangen van een club uit de JPL. Uit het buitenland kreeg ik wel tal van aanbiedingen: Rusland, Kroatië en Portugal."

"Bovendien heb ik een atypisch parcours gevolgd: ik kom van heel ver aangezien ik niet ben opgeleid bij een grote club. Het feit dat ik op het einde van het jaar 27 word speelt uiteraard ook mee in de afweging. Ik heb dus ook gedacht aan mijn familie en mezelf. Wat dat betreft was dit een unieke opportuniteit voor mij. Ook woog de transferkoorts enorm op me, ik had duidelijkheid nodig. Al-Wehda wilde me ook écht erbij hebben, dat speelt enorm mee. Het feit dat ik moslim ben, zal mijn aanpassing makkelijker maken.

Net als bij Union wil Niakaté ook zijn stempel drukken bij zijn nieuwe club. "Ik wil de ploeg zoveel mogelijk helpen en het beste van mezelf geven. Mijn carrière stopt nu niet. Ik ben blij om een nieuwe land te ontdekken en een nieuw avontuur te beleven", besluit Niakaté.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties