Peter Zulj: "Hij moet een van de verrassingen van het seizoensbegin worden"

Florent Malice
Florent Malice vanuit Anderlecht
| 30 reacties
Peter Zulj: "Hij moet een van de verrassingen van het seizoensbegin worden"
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Peter Zulj overtuigde vorig seizoen allesbehalve. De middenvelder kwam als beste speler van de Oostenrijkse competitie binnen, maar had het moeilijk om zich aan te passen. Vincent Kompany en Simon Davies lijken nu zijn ideale positie gevonden te hebben.

Peter Zulj maakte tijdens de voorbereiding een uitstekende indruk, iets dat we na vorig seizoen niet meer verwacht hadden. Zulj worstelde met zichzelf na de winterstop en speelde op het einde van het seizoen (ook door blessureleed) niet meer. 

Je kon bij Peter Zulj wel al de kwaliteiten zien, maar de snelheid van uitvoering was tot nu gewoonweg te traag. Kompany en Davies besloten hem nu lager in het veld op te stellen, dat lijkt een schot in de roos. Hij heeft de technische kwaliteiten om het spel te maken. 

Titularis in de plaats van Siebe Dewaele? 

Davies gaf tijdens zijn persconferentie meer uitleg over de rol van Zulj: "Hij was ook voor mij een van de grote verrassingen. Het liep vorig seizoen niet voor Zulj en voor hem was de verandering binnen de club een opluchting."

Nu Zulj als nummer zes een basisplaats lijkt de claimen, is dat minder nieuws voor Dewaele: "Peter is een optie voor die positie, ja", bevestigt Davies. Op deze manier lijkt Kums overbodig te zijn. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties