King Kara is net weg en nu komt zijn beste vriend op bezoek: "Hij verraste me door in Qatar te tekenen"
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Oostende
| 4 reacties

Yaya Sané is de beste vriend van Kara Mbodji

King Kara is net weg en nu komt zijn beste vriend op bezoek: "Hij verraste me door in Qatar te tekenen"
Foto: © photonews

KV Oostende haalde de ervaren Senegalese verdediger/middenvelder Yaya Sané naar de Kust. Die was transfervrij nadat hij problemen met betalingen kende bij zijn Turkse club Bursaspor. Maar het was een Anderlecht-speler die hem overtuigde naar België te komen.

Sané is immers de beste vriend van Kara Mbodji. "Eigenlijk zijn we broers", knikt de impressionante verschijning. "We zijn beiden even oud en zijn altijd samen als we terug naar Senegal gaan voor vakantie of om de familie te bezoeken."

Het was dan ook Kara die hem grotendeels overtuigde. "Hij had al zoveel over België gesproken en over het voetbal hier. Hij zei me dat het in Frankrijk - waar ik ook naartoe kon - niet beter was. Hij zei me dat ik het een kans moest geven en hier ben ik", lachte hij.

Waarom zouden we geen play-off 1 kunnen spelen?

Sané draagt de oorlogssporen van een jeugd voetbal spelen op veldjes gevuld met stenen en stof, maar het maakt van hem een speler die Oostende wel kan gebruiken. Het is er eentje die door een muur kan gaan. "Ik ben nog niet op mijn topniveau, maar ik denk wel dat ik deze ploeg iets kan bijbrengen."

De ambities zijn zelfs misschien een tikkeltje te groot. "Waarom zouden we geen play-off 1 met de beste clubs kunnen spelen? We hebben een goeie ploeg en goeie spelers. Daar moeten we in ieder geval naar streven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties