Romelu Lukaku bij Inter: een logische, maar gedurfde keuze?

Hannes Van Gael Florent Malice
Hannes Van Gael en Florent Malice
| 12 reacties
Romelu Lukaku bij Inter: een logische, maar gedurfde keuze?

Romelu Lukaku heeft de deur van de Premier League achter zich dicht getrokken en gaat aan de slag in de Serie A. Geen verrassing, gezien de maandenlange onderhandelingen, maar daarom nog niet minder gedurfd.

Inter boven Juve, een goede keuze

De keuze voor de Serie A was onvermijdelijk, gezien de interesse. Die van Juventus was toch ietwat verrassend. Lukaku is niet de speler die je naast Ronaldo op het veld ziet staan of zich vlotjes integreert in het systeem van Sarri. Dan lag de keuze voor Inter veel meer voor de hand.

Progressie boeken

Antonio Conte heeft altijd al een boontje gehad voor Lukaku. Dat speelde ook mee in zijn keuze. De fans van Inter zien in Lukaku misschien wel wat gelijkenissen met een sterke en snelle spits die furore maakte bij de club in het begin van deze eeuw: de Braziliaan Adriano.

Op zijn 26e, de leeftijd waarop zijn idool Didier Drogba naar Chelsea trok en er een van de beste spitsen te wereld werd, heeft Big Rom nog heel wat progressiemarge. Pure goalgetters bereiken gewoonlijk hun piek pas rond de kaap van 30 jaar.

De mening van een supporter 

Emmanuel Di Santo, vice-president van Belgische supportersclub 'Inter Club Charleroi', heeft een positief gevoel bij de transfer. "Ik ben nooit een fan geweest van de speler, maar het is zeker een referentieaankoop. Lukaku is nog maar 26 en hij behoort tot de beste spelers van zijn generatie", legde hij uit.

"De statistieken spreken immers voor zich. Nee, het is niet de meest verfijnde technicus, maar op fysiek vlak is het een beest. Als hij goed omringd wordt, dan kan hij veel schade aanrichten in de Serie A en ik denk dat dat ook het geval zal zijn", aldus Di Santo.

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties