Bölöni vindt er maar niks aan: "We hebben de beste supporters van België"
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Enschede
| 60 reacties

Laszlo Bölöni vindt het triest dat er geen fans zijn toegelaten

Bölöni vindt er maar niks aan: "We hebben de beste supporters van België"
Foto: © photonews

't Was een ontspannen Laszlo Bölöni die zich woensdag in de perszaal van de Golsch Veste liet zien. Al zinnen de omstandigheden waarin de match van vanavond gespeeld moet worden hem ook niet. "Fans brengen adrenaline, dit is 'moche'...

Letterlijk vertaald: lelijk. Bölöni is een voetbaldier en bij voetbal horen supporters. Als ze die van Antwerp in het stadion hadden toegelaten, hadden er waarschijnlijk evenveel of zelfs meer gezeten dan van AZ zelf. "We hebben de beste supporters van België", klonk het duidelijk. "Misschien maken ze soms wat te veel kabaal, maar voetbal speel je toch om je publiek spektakel aan te bieden."

De Bosuil zal waarschijnlijk wel vollopen, maar in het stadion zelf zal het maar stil zijn. "Zou dit echt een goede beslissing zijn? Ik weet het niet", zei hij cynisch. "Fans brengen de spelers adrenaline bij. Dat gaat er nu bijna niet zijn."

Bölöni spreekt uit ervaring. "Ja, ik heb het zelf meegemaakt in Griekenland. AEK-PAOK werd gespeeld in een volledig leeg stadion. Dat is maar niks, triestig was het! Ik ben gek op de warmte die onze fans uitstralen als ze achter ons staan. Dat motiveert de spelers."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties