Olivier Deschacht weigert titel 'man van de match' en ziet andere kandidaat: "Hij was fantastisch"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Sint-Truiden
| 7 reacties

Deschacht vond Pletinckx beste speler bij Zulte Waregem

Olivier Deschacht weigert titel 'man van de match' en ziet andere kandidaat: "Hij was fantastisch"
Foto: © photonews

Bij Zulte Waregem hebben ze geen spijt dat ze Olivier Deschacht nog een kans hebben gegeven. De routinier is de laatste weken steevast bij de beteren. Zo ook zaterdag in Sint-Truiden, al was er wel voldoende werk. Deschacht vond vooral de 18-jarige Ewoud Pletinckx sterk verdedigen.

Deschacht haspelde zelf nochtans ook weer een solide partij af en kwam in aanmerking om uitgeroepen te worden tot beste man bij Essevee. "Ik vond Ewoud wel nog beter dan mezelf. Hij was fantastisch. Geef 'm maar aan hem. Het is niet enkel ik die bijstuur. Hij coacht mij ook. We vormen een goede combinatie. Jong en oud, snel en traag. Ik snel", grapt Deschacht.

Hun beide persoonlijkheden passen ook goed samen in de verdediging van Zulte Waregem. "Het toffe is dat je met iemand samen speelt die luistert. Ik ben tijdens de wedstrijd redelijk emotioneel en kan wel eens uit mijn vel springen. Het is goed dat je dan iemand naast je hebt die daar rustig onder kan blijven."

Er was niet altijd de nodige kwaliteit 

Het was wel niet het beste Zulte Waregem dat op Stayen in actie kwam. "Er was niet altijd de nodige kwaliteit. De tegenaanval kwam er totaal niet uit. We hadden meer de bal moeten bijhouden, zodat je kan opschuiven. Achterin deden we het wel heel goed. We hebben enkel één kopkans weggegeven."

Met de uitslag kon Deschacht dan ook zeker leven. "Een puntje in Sint-Truiden is nooit slecht. We zijn ook Anderlecht niet, hé. Toen ik bij Anderlecht speelde, hadden we het hier ook altijd lastig. Waarom zou ik dan nu ontgoocheld zijn met een 0-0?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties